موتور کورلس ، یک شکل خاص از موتورهای DC است . از این موتورها در جایی استفاده می شود که موتورهای کوچک و شتاب سریع لازم باشد . تفاوت یک موتور بدون هسته است ؛ این نوع موتور دارای روتور است که بدون هیچگونه هسته آهنی ساخته می شود . آنها می توانند به صورت استوانه ای یا دیسک باشند .
معرفی موتور کورلس ( Coreless Motor )
Micro Coreless Dc Motors موتور DC های ( Micro Size Efficient – سایز کوچک کار آمد ) هستند که توسط ماشینکاری با دقت بالا و ساختار خاص سیم پیچ متفاوت از موتورهای cored ( دارای هسته ) ساخته شده اند ، که خروجی ها و کنترل بالاتری را نشان می دهد .
اولین موتورهای دارای هسته در دهه 1930 طراحی شده اند اما تقریباً 4 دهه طول کشید تا موتورهای بدون هسته ( موتور کورلس ) به عنوان محصول پذیرفته شوند .
این طرح یک ساختار روتور خود پشتیبان را تشکیل می دهد که شامل آهنربا و سیم است . سیم الگوی خاصی ( مانند کندوی عسل ) را تشکیل می دهد و استحکام مکانیکی را تضمین می کند . از طرف دیگر این ساختار سیم ، میدان مغناطیسی را در سیم پیچ روتور توزیع می کند .
از آنجا که روتور موتور های کورلس دارای اینرسی بسیار کمی است می توانند زمان واکنش سریع داشته باشند .
این موتورها همچنین از راندمان بسیار بالایی برخوردار هستند . یک موتور بدون هسته دارای اتلاف جریان کمتری است ، بنابراین از موتور دارای هسته کارآمدتر است .
موتور های کورلس کوچک ، میدان الکترومغناطیسی کمی ایجاد می کنند . اگر موتور مقادیر زیادی EMF ( میدان الکترومغناطیسی ) ایجاد کند ، این می تواند باعث اختلال در سایر سیگنالهای EM ( الکترومغناطیس ) شود . در یک تلفن همراه یا یک دستگاه بی سیم ، این EMI ( تداخل الکترومغناطیسی ) می تواند باعث مشکلات اساسی شود .
از بین بردن هسته آهن باعث کاهش ظرفیت القاء مغناطیسی و جرقه ی روتور می شود . ساختار سیم کشی از طراحی بدون هسته باعث ایجاد جرقه ی کمتری می شود ، بنابراین سطح جرقه پایین تر EMI کمتری تولید می کند . همچنین قوس الکتریکی باعث ایجاد نویز برقی می شود و عمر برس ها را کاهش می دهد .
موتور های Coreless در بسیاری از برنامه ها استفاده می شوند که عبارت اند از :
- پروژه های ربات مانند سیستم های موقعیت یابی کوچک ، سیستم های دارای چرخ های کوچک
- دستگاه های کوچک مانند تلفن های همراه ، تبلت ها ، دستگاه های هوشمند و غیره
- دستگاه های پزشکی و تجهیزات آزمایشگاهی مانند پمپ های کوچک ، برای لرزش ، برای هم زدن
- دستگاه های اداری مانند پرینتر ، کرکره ، کارت خوان
- در ربات های پرنده ای نظیر :
- پروت ای آر درون
- دی جی ای تلو
- و اعضای خانواده ی سایما
- و . . .
مزایای استفاده از موتور های Coreless
- راندمان بالا (حداکثر 85٪) ( موتورهای دارای هسته Dc می توانند به 50٪ برسند )
- سرعت شتاب افزاینده و کاهنده ی بالا و قابلیت کنترل خوب
- طراحی کوچک و جمع و جور
- عملکرد نرم
- سبک تر از موتورهای دارای هسته ( cored )
- عمر باتری طولانی تر ( مصرف برق کم )
- نویز الکتریکی کم
مضرات موتورهای Coreless
از آنجایی که معمولاً موتور های Coreless می توانند به دورهای بسیار زیاد برسند و از ساختار کامپکت برخوردار هستند ، این موتورها به سرعت داغ می شوند .
به خصوص هنگام استفاده در حداکثر توان برای مدت زمان کوتاه . بنابراین معمولاً توصیه می شود با استفاده از این موتورها از سیستم خنک کننده استفاده کنید. گرمای بیش از حد می تواند یک مشکل مهم به خصوص برای این موتور های DC کوچک باشد .
این یک نقطه ضعف یک موتور بدون هسته است ، در مقایسه با یک موتور دارای هسته ، نمی تواند بار اضافه را تحمل کند .
سلام چگونه برای موتور کراس سیم بزاریم
سلام وقت بخیر
موتور کورلس خود دارای 2 عدد سیم برای راه اندازی موتور هستند
یا 2 عدد پد دارند که می توان به ان ها سیم متصل کرد